DIY! DATA-KROK AV GJENBRUK

Standard

Jeg lovet i dette innlegget HER å komme med bilder fra hva som skjulte seg bak den gamle døra i oppgangen vår. Vi er ikke helt i mål enda, men her kommer svaret:

Jeg fikk en idé om en data-krok basert på gjenbruksmaterialer! Hadde lenge gått å fundert på en måte å utnytte en krok i gangen. Kroken ligger utenfor vår yngste sønns soverom.

 Jeg elsker gamle dører, og ønsket å bruke det som skjerming mot gang/data-krok. Delte derfor entusiastisk denne dør-idéen med rørlegger’n! Sammen fant vi en genial løsning! Uten han kommer jeg aldri i mål. Sånn er det bare med den saken!

  Dette er en av mine beste DIY idéer :) – kanskje den beste ? :)

Den delte gamle døra er festet til to stolper som går fra taket ….

… og til gulvet. Stolpene er forskalingsmaterialer fra hyta vår. Kjekt å kunne bruke opp igjen materialer :)

Hurra, det fungerte! Her danner nå den gamle døra ett skille mellom gangen og det som skal bli en data-krok :)

Skapet er kjøpt på Ikea og skjuler ett sikringskap og kontorrekvisita.

Her skal en gammel benkeplate monteres og en gammel industrikontorstol få nytt liv . – Ja også må det males litt mere da. Gulvet og listene har liksom aldri vært så stygt som nå, he, he …. hmmmm … blir nok fargen Sand fra Jotun i gulvmaling her :)

Fargen på veggen er Ida fra Jotun, samme fargen som gangen vår.

Her er også den gamle delte døra malt i fargen IDA. Synes det gav en helere virkning å male alt i samme fargen.

En gammel benkeplate er montert som data og skrivebord. Skapet som skjuler sikringskapet og kontor-rekvisita har fått en flott lys-list av rester fra hytta vår.  En brukt hylle fungerer somPC hylle og oppsamling for ledninger. Det er også kasset inn åpne ledninger mellom skap og kontorpult.

Nå gjenstår å lage noen flere hyller, finne en passende lampe og sy ett forheng rundt kontorpulten. – ja også må jeg gi nytt liv til en industrikontorstol funnet på låven, Haversgaard. Bilder kommer!

De søte, litt gammeldagse knottene på skapet over kontorpulten, er kjøpt hos Den grønne baljen i Bergen :)

Datakrok av gammel dør!

Nå hvet du hva som skjuler seg bak døra :)

Gamle dører er utrolig sjarmerende. Den orginale dørklinka måtte selvfølgelig beholdes. – Tenk på alle historiene disse  gamle dørene kunne  fortalt oss ? … Om du lytter litt ekstra godt kan det hende du er så heldig å få historien :)

Gamle dører kan brukes til så mangt! Bare fantasien som setter grenser. Kanskje har du også en gammel dør som fortjener ett nytt liv ? :)

– Gjenbruksklem fra Konglemor –

11 responses »

 1. Datamaskiner er bare så grusomme, med de svære kassene og alle ledningene. Sikkert derfor folk har egne rom til dem, he-he. Smart måte å gjemme unna all det nødvendige utstyret. Selv bruker jeg bare en hvit Mac, så jeg slipper alt det der, men har planer om å skaffe meg en stasjonær Mac, når lappen avgår ved døden. Fordelen med Mac, er at man slipper den svære kassa :) Men de er utrolig dyre :( Yngste sønnen bor hos dama si, så det er kanskje på tide å rydde han ut av huset….. så mor får et eget rom…… Klem Grethe

   • Knis, de er dyre, men go`e :) Jeg får hetta når jeg må bruke Gubbens laptopp. Mac er liksom så mye enklere å bruke. Vi hadde PC`er i mange år, helt siden i forrige årtusen, i steinaldertiden, hvor det var digre harddisker og minimalt med lagringskapasitet. Min MacBook, som har fått noen år på baken, tar ikke så stor plass. Og den er av den billigste typen, men fungerer veldig greit for meg. Men det er jo også en smaksak. Egentlig hadde jeg planer om å bruke iPad i stedet for MacBooken, men sånn blir det ikke. Så yngstemann fikk kjøpe iPadden for en rimelig penge + i bursdagspresang. Man er da vane menneske :) Klem Grethe

 2. Hei og hopp… Wow så rå stilig det blir da.. de dørene var bare ..sukk…. utrolig vakre…knottene ble kjempefine de =)))-
  Så kikker jeg nedover her og ser trappe oppgangen din.. så utrolig fint det ble… Tenk hva litt maling kan gjør… Du er bare så kreativ og dyktig ..tar av meg hatten jeg =)) ha en strålende fin kveld

  Kerstin

 3. Det er noe med å komme på slike lure ideer… Og få det til å fungere!
  Superlurt og fint på engang =)

  Forresten så tror jeg nå at alt innvendig må males, fin maling med Ida som navn da gitt ;-)

 4. Du er et «oppkomme» av gode ideer…dette ble virkelig en koselig datakrok…grattis!
  Har flere dører på lager…kommer tid, kommer vel ideene «ramlene», hi, hi.
  Ha en hyggelig kveld.
  Klem fra Kristin

  • Takk! ja vi er veldig fornøyde med dør-løsningen vår. Nå gjenstår å «pusse opp» en gammel industrikontorstol så kommer det flere bilder :) – Så utrolig kult og inspirerende at dere likte bloggen min! smiiiiiiil :))) – klem

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s